Perfecte planten voor een Boomhutje


Boomhutje in een Fiddle Leaf Fig.

De Fiddle Leaf Fig, vioolbladplant of Ficus Lyrata is gemakkelijk herkenbaar en geliefd vanwege zijn opvallende blad. Deze grote, dramatische plant heeft zeer grote, sterk geaderde, vioolvormige bladeren die rechtop groeien aan een mooie dunne stam.

Een Boomhut en de Ficus elastica.

De Ficus elastica wordt vaak rubberplant genoemd vanwege van het witte melksap in de stam, de stelen en de bladeren. Dat melksap (latex) was vroeger een belangrijke bron voor het maken van rubber. De rubberplant is een spectaculaire kamerplant met dikke, glanzende bladeren die variëren van bordeauxrood tot bijna zwart.

De vlammende Croton en een Boomhutje

Crotons hebben de meest gedurfde en helderste bladeren die er zijn. Deze exotische planten hebben vaak een felle kleur bladeren in geel, oranje en rood. Een zeer geschikte kamerplant voor een leuk Boomhutje.

Boomhutje in een Strelitzia.

De Bird of Paradise, Paradijsvogelplant, of Strelitzia is een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. Ze wordt beschouwd als de koningin van de binnen planten wereld. Deze grote, rechtopstaande plant voegt een rijke, tropische sfeer toe aan je ruimte terwijl de glanzende, banaanvormige bladeren uitwaaien.

Alocasia en een boomhut

Alocasia planten maken een statement met hun gedurfde, pijlvormige bladeren en hoge stelen. Deze prachtige kamerplant is een musthave voor iedereen die zijn of haar interieur wil omtoveren tot een urban jungle. Met maar liefst 79 verschillende soorten Alocasia’s is er altijd wel een soort die past bij jouw interieur.


een boomhutje voor in jou kamer planten. Zelf bouwen met de complete KIT