Miniatuur boomhut in kamerplant


Xanadu en een boomhut

Een Boomhut en de Philodendron xanadu

Als je op zoek bent naar een grote, tropische kamerplant voor in huis, dan is de Philodendron xanadu ( Thaumatophyllum xanadu ) een uitstekende keuze. Deze Braziliaanse inheemse plant is gemakkelijk te kweken met weelderig blad en staat bekend om zijn grote, meerlobbige bladeren en bossige groeiwijze.Hoe je de Xanadu verzorgt

Gebruik deze instructies om voor een Xanadu te zorgen. In deze gids wordt uitgelegd hoe je een kamerplant water geeft; haar voorkeuren voor licht, temperatuur, vochtigheid en eventuele extra zorg die ze nodig heeft om haar te helpen groeien.


De Philodendron Xanadu


LICHT

Als makkelijk te onderhouden plant is de xanadu gewend om elke dag enkele uren indirect/schaduw licht te ontvangen. Maar ze kan ook korte perioden met weinig licht verdragen.

waterdruppel

WATER

Laat de grond tussen de water beurten bijna volledig uitdrogen en geef de philodendron xanadu vervolgens lekker veel water. Idealiter geeft je de plant water totdat het water uit de drainagegaten van de pot loopt

VOCHTIGHEID

Voor het grootste deel zijn de standaard huishoudelijke temperatuur- en vochtigheidsniveaus prima voor een philodendron xanadu.

TEMPERATUUR

Voor het grootste deel zijn de standaard huishoudelijke temperatuur- en vochtigheidsniveaus prima voor een philodendron xanadu.

VOEDING

Bemest je philodendron xanadu in het voorjaar en de zomer één keer per maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof

EXTRA VERZORGING

Philodendron xanadu hoeft pas te worden verpot als hij uit zijn vorige pot begint te groeien. Meestal betekent dit eens in de één tot twee jaar, afhankelijk van de gezondheid van de plant en de groeiomgeving. Kies een nieuwe pot die vijf tot vijf centimeter groter is dan de vorige pot.


boomhutje Xanadu

Deze tropische planten kunnen eenvoudig worden vermeerderd met stengelstekken! Hoe meer Xanadu, hoe meer boomhutjes


Bevestigen van het Boomhutje


Bevestigen van het Boomhutje gaat heel gemakkelijk. Zet eerst het Boomhutje in elkaar volgens de handleiding. Er worden twee ijzerdraadjes mee geleverd die aan de achterkant van het Boomhutje door twee gaatjes gaan. Deze ijzerdraadjes kan je om de stam van de plant draaien, het hoeft niet heel strak, het Boomhutje blijft al snel hangen. Gewoon even proberen, de ijzerdraadjes kan je natuurlijk ook weer losmaken om ze strakker te draaien, of om naar een andere plant te verhuizen.

boomhuisje in xanadu