De vlammende Croton en een Boomhutje


fiscus en een boomhut

Een Boomhut en de Croton kamerplant

Crotons hebben de meest gedurfde en helderste bladeren die er zijn. Deze exotische planten hebben vaak een felle kleur bladeren in geel, oranje en rood. De croton heeft de reputatie veel onderhoud te vragen vanwege hun tropische karakter, maar als ze eenmaal gewend zijn aan hun nieuwe huis, hoef je er niet veel voor te zorgen.
Crotons komen van oorsprong voor in de vochtige tropen, dus ze zullen het waarderen als je ze soms wat besproei of kan zorgen voor een verhoging van de luchtvochtigheid. Ook veel fel zonlicht gaat de kamerplant goed doen om de groei van felgekleurde bladeren te stimuleren.


Hoe je de Croton verzorgt

Gebruik deze instructies om voor een croton te zorgen. In deze gids wordt uitgelegd hoe je de kamerplant water geeft; haar voorkeuren voor licht, temperatuur, vochtigheid en eventuele extra zorg die ze nodig heeft om haar te helpen groeien.


De Croton


LICHT

Je Croton doet het het beste op een lichte plek, omdat hij veel licht nodig heeft (indien mogelijk 4-6 uur per dag) om al die kleurrijke bladeren te produceren! Als je croton niet genoeg licht krijgt, kan het zijn dat de plant lang en slungelig wordt met reservebladeren die de rijke, felle tinten missen.

waterdruppel

WATER

Wanneer de grond begint uit te drogen, moet u de plant grondig water geven totdat het water uit de bodem van de container stroomt. Ze hebben niet zo veel dorst als andere kamerplanten, maar zullen bladeren laten vallen als ze te droog worden gehouden. Let op: slappe bladeren betekent voor een Croton te veel water.

VOCHTIGHEID

Crotons waarderen een royale hoeveelheid luchtvochtigheid. U kunt de luchtvochtigheid verhogen door de bladeren één keer per week te besproeien of in een goed verlichte badkamer te plaatsen. .

TEMPERATUUR

De minimale temperatuur overdag zal 18°C en de minimale temperatuur gedurende de nacht zal ongeveer 12°C zijn. Houd uw Croton uit de buurt van tocht en koude plaatsen zoals een ruit in de winter.

VOEDING

Gebruik voor het beste resultaat eenmaal in het vroege voorjaar, eenmaal in de vroege zomer en nogmaals halverwege de zomer een algemene kamerplant meststof. Niet voeren in de herfst of winter.

GIFTIGHEID

Matig giftig voor huisdieren en mensen. Inslikken veroorzaakt doorgaans irritatie van de mond en de maag en mogelijk braken.

EXTRA VERZORGING

Raak niet in paniek als je nieuwe kamerplant een paar blaadjes laat vallen. Over het algemeen houdt de Croton er niet van om verplaatst te worden, dus een paar vallende bladeren binnen een week betekent niet dat je iets verkeerd doet. Zorg ervoor dat je de richtlijnen voor water en licht volgt en met een beetje TLC heb je verse, zachte bladeren die snel zullen stralen tot hun volle, vlammende glorie!


boomhutje

Hoe meer fel zonlicht een Croton ontvangt, hoe kleurrijker hun blad. Als ze op een plek staan met minder zonlicht, zullen er nieuwe bladeren verschijnen met meer groen.


Bevestigen van het Boomhutje in een kamerplant


Bevestigen van het Boomhutje gaat heel gemakkelijk. Zet eerst het Boomhutje in elkaar volgens de handleiding. Er worden twee ijzerdraadjes mee geleverd die aan de achterkant van het Boomhutje door twee gaatjes gaan. Deze ijzerdraadjes kan je om de stam van de kamerplant draaien, het hoeft niet heel strak, het Boomhutje blijft al snel hangen. Gewoon even proberen, de ijzerdraadjes kan je natuurlijk ook weer losmaken om ze strakker te draaien, of om naar een andere plant te verhuizen.

boomhutje in rubberboom