Het Boomhutje in de prachtige Strelitzia


miniatuur boomhut strelitzia

Boomhutje in een Strelitzia.

De Bird of Paradise, Paradijsvogelbloem, Paradijsvogelplant, Vogelkopbloem of Strelitzia is een van de meest exclusieve bloeiende kamerplanten. Ze wordt beschouwd als de koningin van de binnen planten wereld. Deze grote, rechtopstaande plant voegt een rijke, tropische sfeer toe aan je ruimte terwijl de glanzende, banaanvormige bladeren uitwaaien. De Strelitzia past zich relatief gemakkelijk aan in lichtomstandigheden, van direct zonlicht tot weinig, indirect licht, maar ze zal bloeien op een zonnige plek.Hoe u uw Paradijsvogel verzorgt

Gebruik deze instructies om voor een paradijsvogel te zorgen. Deze gids vertelt je hoe je een paradijsvogel water geeft; zijn voorkeuren voor licht, temperatuur, vochtigheid en eventuele extra zorg die hij nodig heeft om hem te helpen groeien.


De Paradijsvogel plant


LICHT

De Paradijsvogelplant kan lichtniveaus aan van direct zonlicht tot weinig indirect licht. De plant gaat wel pas bloeien op een zonnige plek.

waterdruppel

WATER

Houd de grond tijdens de lente tot herfst vochtig, maar niet drassig. Geef 1 keer in de week water. Geef in de winter minder water, eens in de twee weken. De Paradijsvogel kan ‘natte voeten’ niet aan, wat betekent dat zijn wortels niet in natte grond mogen zitten. Je kunt je Paradijsvogel het beste aan de droge kant houden.

VOCHTIGHEID

De Strelitzia waardeert af en toe een besproeiing, wat ook helpt om het stof van de glanzende donkere bladeren te verwijderen.

TEMPERATUUR

De minimale temperatuur is 15°C. De plant doet het goed in de tuin of op het terras, maar kan niet tegen vorst. Laat de Strelitzia dus binnen overwinteren met een minimale temperatuur van 10°C.

VOEDING

De Paradijsvogel plant is een hongerige plant vanwege hoe snel hij groeit! In het voorjaar en de zomer eens per maand bijmesten met een universele planten voeding. Er is geen kunstmest nodig in de winter, dan heeft de plant van nature een vertraagde groei.

GIFTIGHEID

Gifstoffen worden aangetroffen in de bladeren en kunnen bij consumptie een nadelige invloed hebben op mensen en huisdieren. Milde mond- en maagirritatie kan optreden.

EXTRA VERZORGING

De Strelitzia houdt van een zoutvrij dieet, dus het kan zijn dat je moet overschakelen op gedestilleerd water als je merkt dat de bladeren bruin worden. We raden aan om het kraanwater een nacht lang onbedekt te laten staan, zodat het chloor en fluoride kunnen verdampen.


fiddle leaf boomhutje

De breuken en spleten in de bladeren van je Paradijsvogel zijn niet perse een reden tot bezorgdheid. Deze spleten komen van nature voor in het wild om de plant te helpen aerodynamischer te worden bij wind en regen.


Bevestigen van het Boomhutje


Bevestigen van het Boomhutje gaat heel gemakkelijk. Zet eerst het Boomhutje in elkaar volgens de handleiding. Er worden twee ijzerdraadjes mee geleverd die aan de achterkant van het Boomhutje door twee gaatjes gaan. Deze ijzerdraadjes kan je om de stam van de plant draaien, het hoeft niet heel strak, het Boomhutje blijft al snel hangen. Gewoon even proberen, de ijzerdraadjes kan je natuurlijk ook weer losmaken om ze strakker te draaien, of om naar een andere plant te verhuizen.