Boomhutje en de Fiddle Leaf Fig


fiddle leaf fig met een boomhutje

Boomhutje in een Fiddle Leaf Fig.

De Fiddle Leaf Fig, vioolbladplant of Ficus Lyrata is gemakkelijk herkenbaar en geliefd vanwege zijn opvallende blad. Deze grote, dramatische plant heeft zeer grote, sterk geaderde, vioolvormige bladeren die rechtop groeien aan een mooie dunne stam.
Hoe verzorgt je de Fiddle Leaf Fig

Gebruik deze instructie om een Fiddle Leaf Fig te verzorgen. In deze handleiding wordt uitgelegd wat de voorkeuren zijn van een Fiddle Leaf Fig. Je vindt tips voor het licht, temperatuur, vochtigheid en eventuele extra zorg die hij nodig heeft om hem te helpen groeien.


Fiddle Leaf Fig


LICHT

Je Fiddle Leaf Fig groeit het beste met consequent, helder, gefilterd licht. Draai de plant om de paar maanden als deze naar het licht begint te buigen. Hij geeft de voorkeur aan een op het oosten gericht, zonnig raam, aangezien de middagzon vanuit een raam op het zuiden of westen te sterk zal zijn en de bladeren zal verbranden.

waterdruppel

WATER

Geef water als de bovenste 50% -75% van de grond droog wordt, en drenk dan grondig totdat het water in de schotel loopt. Maak de schotel leeg als het waterpeil hoog is om de wortels niet te verdrinken. Als je plant niet genoeg water krijgt, worden de bladeren slap en worden ze uiteindelijk bruin of geel voordat ze eraf vallen.

VOCHTIGHEID

Fiddle Leaf Figs, afkomstig uit de tropen, groeien goed in warme, natte omstandigheden. Besproei de bladeren om de luchtvochtigheid rond uw plant te verhogen, vooral in de drogere wintermaanden.

TEMPERATUUR

De Fiddle Leaf Fig geniet van warmere temperaturen, maar past zich gemakkelijk aan de tempratuur in huis of op kantoor. Hij houdt echter niet van koude tocht, dus zorg ervoor dat u tochtige gebieden afdicht voordat u uw vioolbladplant plaatst.

VOEDING

Voor het beste resultaat voedt je de plant één keer in de lente en maandelijks gedurende de zomer. Overbemesting kan ervoor zorgen dat de Fiddle Leaf Fig langbenig wordt en hem zelfs doodt. Een klein beetje voedsel zal een lange weg banen om de groei en wortelgezondheid te bevorderen. Er is geen kunstmest nodig tijdens de winter wanneer de plantengroei van nature vertraagt.

GIFTIGHEID

Fiddle Leaf Fig-bladeren zijn licht giftig voor mensen en huisdieren. Inslikken veroorzaakt doorgaans irritatie van de mond en de maag en mogelijk braken.

EXTRA VERZORGING

Grote bladeren kunnen stof verzamelen. Als je merkt dat de bladeren vuil of stoffig zijn, veeg ze dan af met een vochtige doek en droog ze voorzichtig af om ze schoon en gezond te houden. U kunt ook een theelepel afwasmiddel toevoegen aan een liter water als voorzorgsmaatregel tegen insecten. Fiddle Leaf Figs houden er niet van om verplaatst te worden - als het nodig is om je plant te verplaatsen, wees dan voorbereid op wat bladval tot het weer geacclimatiseerd is in ongeveer 2-3 weken.


fiddle leaf kamerplant blad

Schrik niet als uw Fiddle Leaf Fig een paar blaadjes laat vallen bij aankomst bij uw huis.
Je plant past zich simpelweg aan zijn nieuwe omgeving aan en zal binnen no-time geacclimatiseerd zijn!


Bevestigen van het Boomhutje


Bevestigen van het boomhutje gaat heel gemakkelijk. Zet eerst het boomhutje in elkaar volgens de handleiding. Er worden twee ijzerdraadjes mee geleverd die aan de achterkant van het boomhutje door twee gaatjes gaan. Deze ijzerdraadjes kan je om de stam van de plant draaien, het hoeft niet heel strak, het boomhutje blijft al snel hangen. Gewoon even proberen, de ijzerdraadjes kan je natuurlijk ook weer losmaken om ze strakker te draaien, of om naar een andere plant te verhuizen.

boomhutje voor kamerplant
miniatuur boomhut