Alocasia soorten met een boomhut


Alocasia en een boomhut

Alocasia en een boomhut

Alocasia planten maken een statement met hun gedurfde, pijlvormige bladeren en hoge stelen. Deze prachtige kamerplant is een musthave voor iedereen die zijn of haar interieur wil omtoveren tot een urban jungle. Met maar liefst 79 verschillende soorten Alocasia’s is er altijd wel een soort die past bij jouw interieur. De Alocasia wordt ook wel Olifantsoor of Skelettenplant genoemd dankzij de grote bladeren met nerven ze houdt wel van een druppel water. Spray 1 keer per week op het blad en geef direct een goede slok water. Oude bladeren worden bruin en vallen af. Krijgt je Alocasia genoeg licht en water? Dan groeien er vanzelf weer nieuwe bladeren aan.



Hoe je de Alocasia verzorgt

Gebruik deze instructies om voor een Alocasia te zorgen. In deze gids lees je hoe je een Alocasia water geeft; zijn voorkeuren voor licht, temperatuur, vochtigheid en eventuele extra zorg die hij nodig heeft om hem te helpen groeien. Dit zijn algemene instructies voor Alocasia’s.


De Alocasia kamerplant


LICHT

De Alocasia doet het goed bij helder indirect licht. Laat de plant nooit in direct zonlicht staan dan gaan de bladeren verbranden. Ze kan ook overleven bij gemiddeld licht, maar vermijd een donkere hoek.

waterdruppel

WATER

Houd een regelmatig bewateringsschema aan en houd de grond van uw plant vochtig, maar niet nat of doorweekt. Dit is geen droogtetolerante plant, maar hij is relatief vergevingsgezind als je hem van tijd tot tijd vergeet water te geven. Langdurige droogte kan leiden tot bruine bladpunten of randen. Wortelrot treedt op als de grond drassig wordt.

VOCHTIGHEID

Alocasia's houden van extra luchtvochtigheid. Besproei je kamerplant regelmatig, plaats een luchtbevochtiger in de buurt of gebruik een kiezelbak om de luchtvochtigheid te verhogen. Je badkamer of keuken zijn perfecte plekken voor je Alocasia omdat deze ruimtes vaak vochtiger zijn.

TEMPERATUUR

De Alocasia geniet van de warmte maar houdt zich goed bij dagtemperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Tijdens de nacht mag de temperatuur zakken tot 10 tot 16 graden Celsius. Voorkom koude tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

VOEDING

Gebruik voor het beste resultaat elke vier weken een algemene kamerplant meststof tijdens de lente en zomer. Er is geen kunstmest nodig tijdens de wintermaanden, wanneer de plantengroei van nature vertraagt. Bemesting alleen op vochtige grond, nooit drogen, want dat kan de wortels verbranden.

GIFTIGHEID

Alocasia's zijn licht giftig voor huisdieren en mensen. Inslikken veroorzaakt doorgaans irritatie van de mond en de maag en mogelijk braken.

EXTRA VERZORGING

Je Alocasia zal in de wintermaanden een rustperiode doormaken waarin het lichtniveau en de temperaturen lager worden. Bewaar uw Alocasia tijdens de rustperiode op een warmere plek in huis en geef minder water, maar laat deze niet volledig uitdrogen. In de lente gaat ze weer opfleuren.


Het blad van de alocasia kamerplant

In tropische regenwouden, waar de plant oorspronkelijk vandaan komt, worden de bladeren gebruikt om onder te schuilen. Een uitstekende keuze voor een schuilplaats, aangezien de bladeren wel 1,5 meter lang kunnen worden.


Bevestigen van het miniatuur Boomhutje


Bevestigen van het Boomhutje gaat heel gemakkelijk. Zet eerst het Boomhutje in elkaar volgens de handleiding. Er worden twee ijzerdraadjes mee geleverd die aan de achterkant van het Boomhutje door twee gaatjes gaan. Deze ijzerdraadjes kan je om de stam van de kamerplant draaien, het hoeft niet heel strak, het miniatuur Boomhutje blijft al snel hangen. Gewoon even proberen, de ijzerdraadjes kan je natuurlijk ook weer losmaken om ze strakker te draaien, of om naar een andere plant te verhuizen.

De alocasia plant met een miniatuur boomhut